06 24 24 13 08

TCN

Trainers

Michael Jongste
Directeur/Eigenaar, Hoofdtrainer
06 24241308
Jeroen Camfferman
Hoofdtrainer, Selectietrainer
06 18635829
Viktor Camfferman
Trainer
Nick Kokje
Trainer
Jenya Babochkina
Trainer

RETURN TENNIS

de tennisschool bij TC Nieuwerkerk

 

TC Nieuwerkerk is dé tennisvereniging in Nieuwerkerk aan den IJssel met 950 leden, waaronder zo’n 260 jeugdleden. De vereniging is opgericht op 24 juni 1965 en is aangesloten bij de KNLTB. TCN biedt tennissers alle faciliteiten voor het beoefenen van hun hobby, zowel recreatief als prestatiegericht.

 

Ruim 30 teams komen uit in de verschillende landelijke en districtscompetities van de KNLTB. Sinds 2006 speelt het 1e herenteam in de landelijke Eredivisie. Zij zijn in 2016 en 2018 landskampioen geworden. Daarnaast organiseert TCN regelmatig recreatieve toernooien, labelavonden en andere interne evenementen.

 

Open Toernooi

In juni vindt het jaarlijkse Open Toernooi plaats. Hieraan doen ook veel bekende en sterke spelers en speelsters uit de regio mee. Het Kikkertoernooi (Open jeugd toernooi) wordt begin juli gehouden. De accommodatie in de wijk Dorrestein beschikt over een mooi nieuw clubgebouw met uitgebreid terras, 6 gravel plus banen, 3 smashcourt banen, 3 minibanen en een speeltuintje. Het zomerseizoen start op 1 april en loopt t/m 30 september. Afhankelijk van het weer (vorst) kan er langer doorgespeeld worden. Om ook tijdens de winter te kunnen tennissen, wordt er over 3 banen een draagluchthal geplaatst, waarin gedurende 24 weken gespeeld kan worden. Het clubhuis heeft een gezellige bar met een eigen beheerder. Dit betekent dat leden geen bardienst hoeven te doen. Voor de jeugd is er een televisie waarop, bij regenachtig weer, tekenfilms bekeken kunnen worden. Ook zijn er diverse spelletjes aanwezig.

 

Tennisopleiding

De tennisopleiding van TCN is van hoog niveau. Talenten krijgen ruime mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Enkele TCN jeugdspelers behoren tot de top van Nederland. Ook het eerste herenteam bestaat grotendeels uit spelers uit de eigen jeugdopleiding. Return Tennis verzorgt met een team van professionele tennisleraren lessen voor elk niveau op het park van TCN.

Return Tennis tennisschool TCN tennisclub Nieuwerkerk